Vijf jaar app ontwikkeling in Hardenberg: WeMa Mobile

5yearswema

Martijn Smit en Wesley Dubbink waren 19 jaar oud toen in 2011 WeMa IT werd opgericht. Het bedrijf ontwikkelde websites voor bedrijven in Hardenberg. Vanaf 2012 hebben beide heren besloten om zich te richten op native app ontwikkeling, wat heeft geleid tot een groot succes.

In 2012 verwierf WeMa bekendheid dankzij de ontwikkeling van het ‘Oranje soundboard’. Met een nummer 1 notering kreeg het bedrijf veel media-aandacht. De regionale en lokale kranten plaatsten artikels en RTV Oost kwam zelfs een radio-interview afnemen. Ondertussen waren zowel Martijn als Wesley nog aan het studeren, maar klanten als de gemeente Emmen, Mooi Wark en Ariens Zorgpalet werden ondertussen aan het portfolio toegevoegd.

In 2015 veranderde de naam naar WeMa Mobile en behaalde het bedrijf opnieuw een groot succes. De voor Kleding.nl ontwikkelde app kwam nieuw in de app store en behaalde al snel een nummer 1 notering in de categorie ‘Winkelen’. In vier maanden tijd werd via de app meer dan een miljoen omzet behaald. Inmiddels heeft de app meer dan 200.000 downloads. Naast de app voor Kleding.nl, heeft WeMa Mobile ook andere innovatieve toepassingen bedacht en gerealiseerd. Zo is er een app ontwikkeld voor een zorginstelling, die gedrag van cliënten monitort en kan voorspellen. Voor het Hardenbergse CLVP werd een salmonella monsterregistratie-app ontwikkeld en als klap op de vuurpijl ontwikkelde WeMa Mobile ook de BusinessClub-app voor Heracles Almelo.

In 2017 bestaat WeMa Mobile zes jaar, waarvan het zich vijf jaar actief heeft bezig gehouden met app ontwikkeling. Volgens Wesley Dubbink staan ook in het jubileum jaar grote app-lanceringen op de planning. “We hebben nu alweer grote namen aan ons weten te binden. Jan-Willem Tusveld van Vinden.nl heeft bij ons een app laten ontwikkelen die elk moment live kan worden gezet. Ook voor een beursgenoteerd havenbedrijf in Rotterdam zijn wij bezig met de laatste punten waarin alle interne processen zijn verwerkt in één overzichtelijke app.”

Samen met het personeel wordt het jubileum gevierd, maar dit zal bescheiden gebeuren zegt Martijn Smit. “Als echte Hardenbergers blijven wij altijd gewoon doen, dat past bij deze streek”.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*